Ouderen

De rol van de WMO-raad

…en de positie van de ouderen in de Midden-Drentse samenleving.

Onze samenleving vergrijst, we worden steeds ouder en zijn met velen. Veel ouderen kiezen ervoor om in eigen vertrouwde omgeving zelfstandig oud te worden met een goede kwaliteit van leven.

Een bijdrage tot kwaliteit betekent zo lang en plezierig mogelijk blijven meedoen in allerlei facetten van het dagelijks leven zoals zorg, ontmoeting, recreatie, educatie, cultuur, beweging, passende huisvesting, passend vervoer.

Machteld Hubert, Huisarts geeft de volgende definitie van gezondheid;

Gezondheid is het vermogen je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.

Corona in Drenthe

Voor actuele informatie en overzicht corona in Drenthe kunt u de internet site van de GGD Drenthe bezoeken. Klik hier om de site te bezoeken.

WMO klanten dupe van technische problemen CAK

  De WMO-raad ontvangt klachten van inwoners over het CAK. Zij moeten in één keer over meerdere maanden tegelijk betalen en komen daardoor in de problemen. Ze kunnen een betalingsregeling treffen, maar via automatische incasso is dat in één keer ingehouden. Hoe lost u dat op? Wat is er aan de hand? Mensen die hulp […]

Beter oud

Ouderen hun leven zo zelfstandig en waardevol mogelijk laten leiden, ook als zij afhankelijk worden van zorg of ondersteuning. Binnen het consortium BeterOud zetten ouderen, professionals en organisaties zich samen in om die ambitie te realiseren.   Klik hier voor meer informatie